Sparnuotos kelionės

Gana ilgą laiką kelionių neplanuodavau, nes visada atsirasdavo kas nors, kas tuo pasirūpindavo už mane. Bet ilgainiui supratau, kad visgi ši veikla mane užveda. Ieškodama informacijos apie norimas aplankyti vietas, viešąjį transportą ar dėliodama maršrutą, užsimirštu ir nepastebiu, kaip greitai prabėga laikas.

Jei ruošiantis kelionei pasidaliname atsakomybėmis, aš būnu atsakinga už logistiką – įvairių išankstinių bilietų (pvz. traukinio) pirkimą, išsiaiškinimą, kaip ir kada nusigauti iki lankytinos vietos ar kito miesto, nakvynės vietų užsakymą. Dažniausiai keliauju su mama – ji mano kelionių draugė ir pagrindinė iniciatorė. Nesumeluosiu sakydama, kad bent 95% visų kelionių įvyko tik jos dėka.

Kelionės metu aš esu ta, kuri suranda kelią iki nakvynės vietos, atveda iki žemėlapyje sužymėtų lankytinų objektų ir nurodo, su kokiu viešuoju transportu važiuoti ir kurioje stotelėje išlipti. Per keletą metų taip jau susidėliojo, kad šios užduotys yra patikėtos man ir aš stengiuosi kuo geriau jas vykdyti.

Ne visos mano kelionės tobulos. Jose nebūna minučių tikslumu suplanuotos veiklos, mūsų sutartu laiku nelaukia iš anksto užsakyti vairuotojai, dažnai klystame ir gaištame laiką ne ten pasukusios ar pasirinkusios netinkamą transporto priemonę. Bet būtent tai mano kelionėms ir prideda žavesio – pasukusios mažiau vaizdingu keliu arba važiuodamos viešuoju transportu, o ne taksi, iš arčiau pamatome vietinių gyvenimą bei patiriame nuotykių, kurie labiausiai ir įsimena iš kelionės.

Ieva

Leave a Reply

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.